כיצד לארגן אירוע גיבוש מוצלח לצוות עובדים?

בסביבת העבודה הדינמית של ימנו, גיבוש צוות העובדים הוא מרכיב חשוב במיוחד במטרה ליצור סביבת עבודה נעימה, טובה ואיכותית יותר וגם בכדי לשפר את הפרודוקטיביות של מרבית העובדים בימי השגרה. בסיקור המיוחד הבא, ריכזנו עבורכם כמה טיפים מרכזיים שיוכלו לסייע לכם לארגן יום גיבוש מוצלח לצוות, כזה שיחזק את המורל של כולם ויכניס אלמנטים של אווירה חיובית יותר בסביבת העבודה.

הפקת אירוע גיבוש לצוות דורש לרוב תכנון מדויק על מנת להבטיח תוצאה מוצלחת, משמע חשוב להגדיר יעדים ברורים וכן להקפיד על תקציב ולוח זמנים מפורט, כל אלו מרכיבים בסיסיים וחיוניים בתהליך התכנון. בעזרת תכנון חכם, תוכלו בעצם להגדיל את הסיכויים להצלחה והנאה מרבית מיום הגיבוש שעל הפרק. בואו נדייק יותר את מרכיבים החשובים הללו:

א. הגדרת יעדים: הגדרת יעדים ברורים היא למעשה הצעד הראשון בתכנון האירוע. חישבו היטב מה בעצם אתם מעוניינים להשיג באמצעות האירוע המתוכנן – האם לשפר את שיתוף הפעולה, היחסים והתקשורת הבינאישית בין כל החברי הצוות או פשוט רק לייצר יום חוויתי של שברת שגרה לכלל העובדים. יעדים מוגדים יעזור לכם בבחירת אופי הפעילויות, המקום והתוכן הכללי של האירוע. חשוב כמובן לוודא שהיעדים הנבחרים עולים בקנה אחד עם המטרות והמחשבות של צוות ההנהלה או מקבלי ההחלטות בארגון / חברה כדי לקבל את ברכת הדרך והתקציב המתאים.  

ב. הגדרת תקציב: התקציב הוא מרכיב חשוב מאוד בתכנון האירוע, שכן הוא קובע למעשה את המשאבים הזמינים לכם להזמנת פעילויות מתאימות, לוקיישן ראוי, קייטרינג וכל הוצאה רלוונטית נוספת שעל הפרק. בדקו היטב את כל העלויות הכרוכות והנלוות שעלולות לצוץ בהמשך הדרך כמו לדוגמא הסעות, מתנות צנועות לעובדים או אפילו לינה במידת הצורך. קביעת תקציב ברור ומתאים תוכל לסייע לכם לספק אירוע חוויתי שיעמוד בציפיות של כולם. 

איזה תוכן ופעילויות יתאימו לעובדים שלכם?

בחירת התוכן והפעילויות המתאימות מהווה את לב האירוע והמפתח המרכזי להצלחת היום כולו, שכן יש לתוכן האירוע תפקיד משמעותי בהשגת התוצאות הרצויות. בשלב זה כדאי לבחון היטב את ההעדפות ותחומי העניין הבולטים של מרבית אנשי הצוות כדי לבחור בתוכן מעניין ואטרקטיבי שיוכל להבטיח מעורבות והשתתפות מקסימלית מצידם. בין אם נבחר בסדנאות יצירתיות, הרצאות אורח מרתקות או כל פעילות אחרת, המפתח הוא להתאים את הנושאים שיוצגו לתחומי העניין המרכזיים של העובדות. שימו לב כי פעילויות המקדמות אינטראקציה, עבודת צוות ומיומנויות פתרון בעיות הן לרוב היעילות והמומלצות ביותר לטובת שיפור שיתוף הפעולה ומערכות יחסים האישיות בתוך הצוות.

בעת הבחירה בפעילות מסוימת, כדאי לקחת בחשבון את היכולות הפיזיות של כל חברי הצוות כדי להבטיח שכולם יוכלו להשתתף באופן מלא ובצורה נוחה. בנוסף כדאי ליצור איזון נכון בין פעילויות המאתגרות את המשתתפים לצאת מאזורי "הנוחות" שלהם לפעילויות המאפשרות להם להציג את החוזקות והכישרונות שלהם. גיוון הוא המפתח לשמירה על מעורבות של מרבית האנשים ואנרגיה חיובית של כלל הצוות לאורך כל היום, אז חשוב לשלב פעילות פיזית מהנה, לצד פעילות יותר יצירתית כדי לתת מענה להעדפות ומיומנויות שונות בקרב כולם.

>> מחפשים לוקיישן יוקרתי ויוצא דופן עבור אירוע הגיבוש שלכם? מוזמנים לבדוק את מגוון האפשרויות שמציעים במתחם האירועים של אצטדיון סמי עופר עבור סדנאות גיבוש וימי כיף לעובדים – לחצו כאן >>

איך תוכלו לדעת שיום הגיבוש אכן היה מוצלח?

הערכת רמת ההצלחה של האירוע היא חיונית למדי במטרה לקבוע אם היעדים שהוגדרו הושגו ובמטרה כמובן לשפר את הנדרש ביוזמות דומות בעתיד. אחת הדרכים להעריך את האפקטיביות ומידת ההצלחה של האירוע היא לאסוף משוב קצר מהמשתתפים. גם פגישה עם כמה מהעובדים הבולטים יכולה לספק תובנות ומסקנות חשובות לגבי החוויות, בין אם חיוביות או שליליות, של מרבית אנשי הצוות מהאירוע. במסגרת פגישה שכזו או משוב כללי, כדאי לשאול שאלות ספציפיות הנוגעות למטרות שהוגדרו מראש, מעבר לשאלות כמו כמה כיף היה באירוע או האם האוכל היה טעים וכו'. ניתוח התשובות יסייע לזהות נקודות חוזק והערות לשיפור עבור יוזמות עתידיות.

במקביל כמובן, אפשר לנסות לחוש בשטח את התוצאות המוחשיות והאווירה הכללית בימים הראשונים שלאחר האירוע, כלומר האם ניתן לזהות שיפור מסוים בתקשורת, באמון ובעבודת הצוות בין עובדים שונים וכן גם אם אפשר להרגיש מוטיבציה ואנרגיות מחודשות אצל אחרים. כל אלו יוכלו לעזור להעריך את מידת ההצלחה הכללית של האירוע ולספק תובנות קונקרטיות להמשך, גם עבורכם כמארגנים וגם עבור אנשי ההנהלה ומקבלי ההחלטות. שיהיה בהצלחה!

צרו קשר לפרסום במגזין

שתפו לחברים :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp